Vakantieblog Peschiera Del Garda

Vakantieblog Peschiera Del Garda

Mijn goede vrienden Lubertus en Mareille gingen met hun zwager en (schoon)zus naar een camping in Peschiera Del Garda. Ik besloot een hotel vlak in de buurt te boeken...

Maandag 17 augustus. 

Vandaag jarig, 33 alweer. Anders gezegd, al weer 13 jaar 20 ;-) Maar vandaag is meer m’n vertrekdag, dat zit meer in m’n gedachten dan m’n verjaardag. Om half 11 komt pa me ophalen om te vertrekken naar Eindhoven Airport. We komen daar rond 12 uur aan, eten een hapje en pa vertrekt weer huiswaarts. Rond 13.30 uur bagage afgeven en op naar de gate. Om half 3 gaan we de lucht in. Het is maar 1 uur en een kwartier vliegen, m’n kortste vlucht ooit. 
De timing is perfect, om 16 uur komen Lubertus en Frank me tegemoet lopen bij het vliegveld van Milaan (Bergamo). Zij verblijven dan al een dag in Peschiera, op Camping Del Garda. 

Het is een uurtje rijden. M’n hotel zit iets verder weg bij de camping dan ik had gehoopt, het is toch gauw anderhalve kilometer. Maar, na het inchecken huur ik een fiets in het centrum, dus fiets ik wel gewoon heen en weer tussen de camping en ‘Hotel Piccolo’. Rond zes uur beland ik op een versierde tuinstoel, met de slingers om me heen… Wat een grappige verjaardag zo! Biertje! We gaan nog even te water in het Gardameer en eten daarna diverse lekkernijen gebakken door onze privékok Frank. Om half twaalf fiets ik even heen en weer om te douchen, daarna blijven we tot een uur of half twee gezellig bij de tent. 

Dinsdag 18 augustus 

Om een uur of half 9 wakker. Resterende spullen uit m’n koffer inruimen, relaxed ontbijten voor het hotel. Wireless Internet regelen en rond half elf op de fiets naar de camping. We gaan naar de markt in Dezenzano. Althans Mareille en Marrianne. Wij, Frank, Lub en ik, strijken z.s.m. neer op een terrasje. Na een uurtje zijn de meiden er klaar mee en gaan we weer terug. Rond 15.00 uur liggen we lekker op het strand, waar we tot 20.00 uur blijven. Er wordt een lekkere pasta gemaakt, ik douche dit keer maar gewoon op de camping. We zitten nog even gezellig tot kwart over één, als iedereen inkakt. Ik fiets weer richting hotel, neem nog een biertje op m’n balkon met uitzicht over Perschiera en het Gardameer… Om 2 uur ga ik slapen. 

Woensdag 19 augustus 

Vandaag willen we een bootje gaan huren om het Gardameer onveilig te gaan maken. Nadat ik in het hotel heb ontbeten fiets ik richting de camping. Lubertus en ik gaan op botenjacht. De eerste verhuurder heeft pas zaterdag een boot beschikbaar… Even verder kijken maar. We lopen naar Peschiera centrum, waar we hetzelfde verhaal horen. Het is wel een eind lopen trouwens. Ik scoor een tosti en we gaan weer terug. Het gevoel is alsof we de vierdaagse hebben gelopen. We reserveren de boot voor zaterdag bij de dichtstbijzijnde verhuurder. Dus; een stranddag. Het is een hele gezellige middag. ’s Avonds gaan we uit eten in het centrum, dus we lopen de vierdaagse opnieuw. Het is wel warm zeg. Het koelt hier niet af… Nadat we weer bij de camping zijn, kak ik in zoverre in, dat ik m’n fiets pak en naar m’n hotel vertrek. Na douchen op tijd naar bed, het is rond twaalf uur. 

Donderdag 20 Augustus. 

Wakker rond half 9. 1e deel van de nacht slecht geslapen, geen idee waarom. Maar na 3 uur ging het beter en vatte ik goed slaap. Om kwart over negen ontbeten. Rond 11 uur naar de camping gefietst, waar we eerst bij het zwembad neerstreken. Nadeel van veel Italiaanse campings is de badmutsverplichting... Maar ze hadden er voor mij al een aangeschaft, dus voor het eerst van m’n leven (voor zover ik me kan herinneren) gezwommen met een badmuts op. Maar dat waren we al gauw zat, dus op naar het strand. Af en toe herinneren we elkaar aan het feit dat het wel heel erg genieten is hier: "Geniet van dit moment!" Om een uur of vier kregen we enige trek, dus op naar de pizzeria op de camping. Alleen kwamen we er achter dat die Italianen er nog meer rare gewoontes op na houden. Tussen 14.00 en 18.00 uur geen eten… Dan maar naar de supermarkt wat ingeslagen om zelf klaar te maken op de bakplaat. Stokbrood met Cordon Bleu = ook lekker. Daarna weer naar het strand tot een uur of 8. We eten om 21.00 weer bij de tent, waar we iets langer natafelen dan de eerdere dagen. Het is erg gezellig. Heeft ook iets te maken met het Aapie gooien, denk ik. Ik lag om 4 uur op bed. 

Vrijdag 21 Augustus 

Laat wakker. Reden, zie gisteren. Te laat voor ontbijt. Dus; ontbijten bij de campinggasten. Ik ben nog redelijk fit, totdat het gebakken ei m’n maag enigszins in de war brengt. Na een paar Rennie’s en een paracetamolletje gaat het langzaam beter. We maken er weer een stranddag van. We eten ’s avonds bij de pizzeria op de camping. Na het eten twijfel ik nog even of ik niet meteen naar bed ga, maar blijf toch nog even hangen. Rond half één arriveer ik bij m’n hotel en ga na een afzakkertje lekker slapen. 

Zaterdag 22 Augustus 

Eerste deel van de nacht weer slecht geslapen. Ruzie met de airco. Tweede deel heerlijk geslapen. Om kwart voor 10 ontbijt ik weer lekker voor het hotel. 
We gaan varen vandaag. Om 11.30 uur arriveer ik bij de camping, waarna Lub en ik naar de botenverhuur gaan. We hebben 4 uur lang de beschikking over een speedboat met 40 PK erachter. Dat wordt leuk! Dat is leuk! Dit is echt helemaal mijn ding. Af en toe even knallen over het water heen en soms even dobberen, in het Gardameer plonzen…. Als we om 16.00 uur de boot weer in moeten leveren zijn we een beetje teleurgesteld. Viel het tegen dan? Nee! We zouden nog wel 4 uur willen… We gaan naar het strand. Om een uur of zeven gaan we richting de tent. Na het douchen trekt de lucht dicht… Het begint te bliksemen en donderen… Het gaat hard waaien… Het gaat regenen… We zitten dan dus te eten. Toch een raar idee, want het kan enorm spoken bij het Gardameer. Het blijkt mee te vallen en na een kwartier is het weer rustig. Het blijft wel flitsen, maar prima te doen. Aangezien Frank en Marrianne morgen vertrekken neemt Frank zich voor één biertje te doen, want hij wil op tijd op. Die poging mislukt. Het worden er een paar meer en zo een heel gezellig avondje. Hoe laat zouden ze morgen vertrekken? Ik ga rond één uur richting hotelbalkon waar ik nog een slaapmutsje neem. Om half twee naar bed. 

Zondag 23 Augustus 

Vandaag neem ik een day-off. Heb met Lub en Mareille afgesproken vanavond pas weer naar de camping te komen. Ik ga om kwart voor tien ontbijten, daarna ga ik bij het hotelzwembad liggen lezen in het boek van Tim Keller, In Alle Redelijkheid – Christelijk geloof voor welwillende sceptici. Aangezien geloofstwijfelaars me fascineren, een mooi boek. Heerlijk rustig, ik ben de enige! De hoteleigenaar brengt me een fles water, lekker. Om één uur ga ik lopend, met fototoestel, richting centrum. Na een paar mooie shots strijk ik neer op een terrasje voor een Cappuccino en een tosti. Oh, ja. En een Sprite, maar die word in beslag genomen door een wesp. Rond vier uur ben ik weer bij het hotel. Ik lees nog wat op het balkon. Ik voel m’n benen moe worden van het lopen en doe een powernapje. ’s Avonds ga ik weer richting de camping. We eten een pizza, maar ik bestelde een wel erg vet goedje. De hele avond een opgeblazen gevoel… Hoe dan ook, na het eten hebben we nog tot half drie bij de tent gezeten. Was wel gezellig. Toen ik bij m’n hotel kwam was ik vreemd genoeg nog niet moe. Aangezien ik een paar nachten eerder wel eens wakker was geweest, leek het me goed om pas te gaan slapen wanneer ik moe was. Het werd vier uur... 

Maandag 24 augustus 

Ik had m’n telefoonwekker maar ingesteld voor het ontbijt, dus om 10 voor 10 zat ik beneden. Rond 11.30 uur naar de camping. Lub en Mareille waren toen boodschappen doen, dus heb ik maar even een Cappuchino genuttigd. 
Om 12 uur waren ze terug en zijn we richting strand gegaan. Ik ben verder gegaan in m’n boek, we hebben de boot opnieuw gereserveerd voor donderdag, we hebben gegeten bij de tent en om elf uur was ik er doorheen. Lekker op tijd naar bed, ik lag er om twaalf uur in. Hopelijk een uur of acht lekker slapen… 

Dinsdag 25 augustus 

Negen uur geslapen… Hoe lekker! Ik ga om kwart over negen ontbijten. Daarna even het één en ander regelen voor de terugvlucht. Ik had een fout gemaakt met boeken, namelijk m’n roepnaam gebruikt. Niet heel slim. Had nog beter alleen een L. in kunnen vullen. Op de heenvlucht hebben ze me gematst, maar ze konden me niet garanderen dat hier ook te doen. Echter kun je na het online inchecken niets meer wijzigen. Maf eigenlijk. Dus moet ik het maar weer gokken. Of een nieuw ticket kopen… Ik ben er nog niet uit. Vanmiddag een strandmiddag, beetje standaard verhaal… Wel lekker, maar morgen wat anders doen. Om half één thuis, nog ff internetten op balkon en dan een tukkie! 

Woendag 26 augustus 

De planning is om vandaag wat te gaan sightseeën. Na m’n otnbijt van kwart voor tien lees ik nog wat en wordt ik om 11 uur opgehaald door Lub en Mareille om langs te gaan bij Roelof en Geertje, de ouders van Menno, die op camping Mos verblijven. 
Toen we laatst op visite bij Menno en Bianca waren i.v.m de doop van hun zoontje Lucas, spraken we Roelof en vroeg hij om eens langs te komen. Aangezien Lubertus en ik 6 jaar geleden daar samen met Menno en Bianca ook zijn geweest, leek ons dat erg leuk. We waren daar rond 12 uur en troffen Roelof en Geertje aan bij de ‘kantine’. We dronken wat en hadden het over ons huurbootje. Dat bracht Roelof op het idee om ook maar te gaan varen en zo werd onze planning toch enigszins aangepast, omdat we eigenlijk maar heel even zouden blijven en dan doorrijden naar een ander plaatsje. Het werd een heerlijke middag op de boot. Als het aan Roelof en Geertje lag hadden we er om twaalf uur ’s nachts nog gezeten, maar we vertrokken rond half zes. Onderweg kwamen we de Mac tegen… Nou laten we maar een keer gaan Maccen dan. Rond zeven ur was ik bij het hotel. Na een uurtje liggen en opfrissen ging ik richting camping waar we nog gezellig tot kwart over één hebben zitten borrelen. Om half twee het bijna gebruikelijke balkonafzakkertje, half drie op bed. Het was een heerlijke dag. 

Donderdag 27 augustus 

Wakker rond negen uur, ontbijten om kwart voor tien. Aangezien we pas om één uur gaan varen, tijd zat. We hebben weer een bootje gehuurd, inderdaad. Dat varen is zó lekker!
Ik besluit lekker op het balkon in m’n boek te duiken. Zoals ik al schreef een boek van Tim Keller over sceptici tegenover het Christelijk geloof. Wat een goed boek zeg. Ook een verrijking voor m’n eigen geloof. Een aanrader. Als ik thuis ben zal ik D.V. er een blog aan wijden! Om één uur ga ik de boot halen bij de haven, om vervolgens Lub en Mareille bij de steiger voor de camping op te pikken. We varen richting Sirmione. Onderweg een paar plons-stops, heerlijk! 
Als we voorbij Sirmione zijn, kunnen we het kasteel zien liggen wat vlakbij Camping Mos ligt. We zouden er heen kunnen varen, maar we zijn er gister net geweest. We varen langzaam langs de kust en bewonderen de prachtige huizen aan het water… Leuke vakantiehuizen… Sweet dreams! We zien een jachthaven en vragen ons af of dat Dezenzano is. Inderdaad, dat blijkt zo te zijn. Grappig, we waren daar vorige week dinsdag met de auto geweest. Nadat we weer naar Sirmione voeren, begon de motor te haperen en sloeg uit. Kregen die ook niet weer gestart. Totdat we de achterklep waaronder de brandstoftank zat openden. Ik zag dat daar zo’n knijpballetje tussen de bezineslang zat. Dus knijpen maar en starten weer. Dit was nog een paar keer nodig, bleek een bekend probleem bij de botenverhuur. Hadden ze wel even mogen melden. Rond vijf uur gaan we terug naar de haven. Om zes uur ga ik richting hotel om me even op te frissen, om half acht ben ik weer terug. We gaan eten in Peschiera, drinken nog wat op een terrasje, daarna bij de tent. Ik vertrek rond half twee naar m’n hotel. Eéntje op balkon en dan naar bed. 

Vrijdag 28 augustus 

Vandaag doen we een stranddag. Na het ontbijt doe ik rustig aan, om vervolgens om twaalf uur bij de camping te zijn. We relaxen op het stand tot zeven uur, eten om acht uur, douchen om negen uur (ja, ik douche ook maar gewoon op de camping, had geen zin in heen en weer fietsen). We drinken koffie, doen een biertje. Lub en ik gaan nog even kijken waar de muziek vandaan komt. Lijkt bij een standtent te zijn, maar blijkt aan de overkant te zijn. We kijken nog wel even bij het strandtentje aan de andere kant en komen tot de conclusie dat Italianen geen verstand hebben van écht gezellige horeca. Biertje is ook niet lekker. Warsteiner glas, gevuld met bocht. Nemen er maar weer één bij de tent. Half twee thuis, twee uur op bed. 

Zaterdag 29 augustus 

Vandaag is de laatste hele dag voor Lub en Marije. Zij vertrekken zondagochtend. Ik ontbijt om kwart voor tien (begint standaard te worden…). Rond 12 uur arriveer ik op de camping. We maken er nog een stranddag van. Het wordt een relaxmiddag inclusief dutje. Het is erg winderig vandaag, maar dat is best lekker. Rond half zeven ga ik richting m’n hotel. Lub en Mareille gaan alvast het één en ander opruimen, aangezien ze morgenochtend vertrekken. Even na half negen kom ik voor de laatste keer deze vakantie naar Camping Del Garda. We gaan eten bij de Pizzeria op de camping. We borrelen wat na bij de tent en om kwart over twaalf nemen we afscheid. Toch een vreemd idee dat ik nog een dag blijf. Om kwart voor één zit ik op het balkon, waar ik nog even een pivo nuttig. (Pivo = bier in het Kroatisch, overblijfsel uit 2007…) Ik chat nog even via hyves met Klaaz, die net terug was van een verjaardag. 
Het koelt trouwens flink af dit keer. Om half drie ga ik naar bed. Ik lees nog wat en ga slapen. 

Zondag 30 augustus 

Slecht geslapen. Steeds wakker. Ontbijt overgeslagen en sta op rond half twaalf. Ik fris me op en ga m’n fiets terugbrengen naar Joseph Bauer, fietsenverhuur. Op de terugweg haal ik een krantje en ga ergens een Cappuchino drinken. 
Daarna loop ik nog even rond in het centrum en strijk neer bij hetzelfde tentje van vorige week voor een Tosti en nog een Cappucino. Om twee uur ga ik bij het zwembad liggen lezen. Rond vier uur naar boven om alvast wat in te pakken… Om half zes ga ik richting de pizzeria vlakbij het hotel, maar de keuken gaat pas om zeven uur open. Dan maar even de krant verder uit lezen op het terras bij het hotel. Ik neem voor de verandering maar eens een cool Corona… Om zeven uur pizza halen. Bij het afrekenen bij het hotel zei de eigenaar dat ik niet hoefde te betalen voor het WiFi, dus besloot ik online een aflevering van Hour of Power te bekijken. Indrukwekkende dienst (het was die van 23 augustus, www.hourofpower.nl) Om kwart voor negen lekker op het balkon zitten bijkomen van alle indrukken, nog even foto’s online zetten en blog bijwerken. Het is dubbelzinnig mooi geweest. Morgen om zeven uur (!) op voor vertrek. See you in NL!! 

Gelukkig hebben we de foto's nog:


Afdrukken