De zomer van 2023

De zomer van 2023

Verschillende titels gaan door mijn hoofd voor dit schrijfseltje. De reden is dat ik drie onderwerpen in mijn hoofd heb om over te schrijven. Maar om nu even in korte tijd drie blogs te schrijven… Dan leg ik mezelf misschien te veel druk op. Laat ik eens proberen om de drie onderwerpen in één blog te persen. Of is dat nog lastiger? Het liefst wil ik in één blog niet voorbij de 1000 woorden gaan…
 
Ik ga het proberen. De titel van deze blog zou overigens kunnen suggereren dat het ook nog over het tegenvallende weer van deze zomer gaat. Nee, dat niet.

Samen op weg...?

Samen op weg...?

Afgelopen zondagavond plaatste ik een stukje op mijn website over de eenwording van twee kerkverbanden. De NGK en ‘mijn’ GKv vormen sinds 1 mei samen de Nederlandse Gereformeerde Kerken. Iets wat mij blij en dankbaar stemt.

Dat niet iedereen enthousiast zou zijn was voor mij geen verassing. Wat me wel verraste was de column van M. van Reenen, predikant van de Hersteld Hervormde Kerk op Urk. Te lezen op de website CVandaag. Boven die column staat zijn foto, vandaar dat ik deze ook bij mijn stukje plaats. In het kort komt het erop neer dat Van Reenen niet blij is met deze fusie, omdat de voorheen ‘strakke’ GKv in zijn ogen is opgeschoven richting de ‘progressieve’ NGK. Hij zet, naar mijn mening, een karikatuur neer van het nieuwe kerkverband. We zijn in zijn ogen te licht, te progressief bevonden. Hij realiseert zich heel goed dat hij roet in het eten gooit bij het ‘feestje’, want dat zegt hij ook in zijn column.