Vakantieblog Aruba

Vakantieblog Aruba

Samen met mijn vriendin Hannah op reis naar de Carribbean! Lekker weg in 'eigen land'.

15-06-2011

Vanochtend om zes uur zijn we opgehaald door Hannah's vader. We vertrokken om kwart over zes richting Schiphol. Om precies zeven uur lopen we de luchthaven op en kunnen we nagenoeg meteen inchecken. Door een defect van de automatische inloop (de slurf) vertrekken we anderhalf uur later dan gepland. We moeten dan ook via een trap instappen. De vlucht duurt iets meer dan tien uur, we landen omstreeks half tien Nederlandse tijd op luchthaven Queen Beatrix op Aruba. Het is hier dan half vier. We wachten een kwartiertje op de koffers. Daarna gaan we met de bus mee en komen rond half vijf aan bij het Riu Palace. We krijgen kamer 420 toegewezen, met een mooi uitzicht over de zee. Even wat drinken op het balkon en de koffers uitpakken... Het is hier zo'n 34 graden en zonnig. Wel aardig wat wind. We gaan om half zeven eten en merken dat we behoorlijk brak zijn allebei... Om negen uur gaan we lekker slapen!

16-06-2011

Vanmorgen om acht uur opgestaan en lekker rustig aan een bakkie gedaan. Even opfrissen en daarna ontbijten. Om een uur of half tien liggen we lekker bij het zwembad. Boekje lezen, plonsje maken, strand op en even de zee in. Lekker hoor, het vakantiegevoel is er helemaal! We eten om half twee een hapje en gaan dan lekker verder met relaxen. Om vijf uur gaan we richting hotelkamer, eten wat van de roomservice en zitten even lekker op het balkon. Even aftersun smeren en de vakantieblog bijwerken... Om negen uur gaan we eten, daarna strijken we neer op het terras bij de bar en zitten tot een uur of twaalf gezellig buiten. Rond half één gaan we slapen.

17-06-2011

Rond half negen wakker. We doen lekker rustig aan en gaan rond half tien ontbijten. Daarna lekker weer bij het zwembad vertoeven, happie eten, boek lezen, plonsje maken, de zee in... Hoe vervelend ;-) We informeren nog even voor het huren van een auto, want morgen willen we graag het eiland gaan verkennen. Er wordt trouwens nog getrouwd vandaag... Niet door ons hoor. Om vijf uur is er een ceremonie op het strand bij ons hotel. Dat zullen we vast nog vaker zien, want er schijnt hier nogal eens getrouwd te worden. Nu even chillen op het balkon, Hannah ligt even op bed. Blog bijwerken en zo maar eens opfrissen... Vanavond na het eten nog ff wat drinken op het terras en rond half een slapen.

18-06-2011

Vandaag huren we een Toyota Yaris om eens een rondje eiland te doen. We huren deze auto voor 24 uur, zodat we er morgen ook mee naar de kerk kunnen. We toeren het hele eiland rond, lunchen bij bij de Mac, komen soms uit op plaatsen waar we al langs kwamen.... Maar het was een leuke dag. Je kunt inderdaad, zoals sommigen al zeiden, binnen een dag het hele eiland zien. Op hoofdlijnen dan. We gaan ook nog wel een paar excursies doen. We doen eind van de middag nog even een shoppingcenter aan, vlakbij het hotel. Rond een uur of half zeven komen we op de hotelkamer. We gaan 's avonds eten in het steakhouse, waarvoor we hadden gereserveerd.

19-06-2011

We staan om kwart voor negen op, gaan ontbijten en daarna  naar de kerk. We hadden gister al even gekeken waar de kerk precies stond. Dus we rijden er in een keer heen. Het is een volledig Nederlandstalige dienst. Een mooie dienst, een bijzondere ervaring. Mooi om  zo de verbondenheid te voelen met de christenen hier op Aruba. Om half twee brengen we de auto terug en gaan lekker bij het zwembad liggen. Boekje lezen, plonsje maken, prima! Als we 's avonds even op het balkon zitten valt er nog een tropisch buitje, maar we zitten daar toch droog en warm. Kou kennen ze hier niet! We eten in de buffetzaal, daarna drinken we een bakkie en een drankje bij de buitenbar. Rond twaalf uur richting kamer, drinken nog wat op het balkon en gaan een tukkie doen.

20-06-2011

We hadden gisteravond onze bestelling voor het roomservice ontbijt aan de deur gehangen, we wilden dat ook eens proberen. Dat beviel prima! Om half negen klopte ze op de deur en stond er een heerlijk ontbijtje op tafel.  We doen lekker rustig aan... ;-) en reserveren voor morgen een quadsafari. Om elf uur liggen we weer lekker op ons strandbedje bij het zwembad. Het weer is vandaag wat wisselend. Wat meer bewolking, zelfs af en toe een spatje regen. Maar dat is geen reden om te vertrekken, want het is gewoon warm en de zon is nog behoorlijk aanwezig.

21-06-2011

Vanmorgen hebben we om een uur of half tien ontbeten en zijn toen gelijk even lekker bij het zwembad gaan liggen. Om half één zijn we naar de kamer gegaan en hebben de spullen gepakt voor het "quad" avontuur! Na enige vertraging gingen we van start. We hebben verschillende bezienswaardigheden aangedaan onderweg, waaronder de natural bridge alleen is deze in 2005 (dacht ik) afgebrokkeld, we hebben ook de babybridge gezien en de eerste kerk van Aruba, alleen het echte eerste kerkje was van hout maar toen die aardig vergaan was hebben ze dit mooie kleine kerkje op die plek gebouwd. Ook hebben we onderweg de vuurtoren aangedaan, maar die hadden we zelf al gezien met onze eigen rondreis over het eiland. En voordat we terug reden hebben we nog even het zand van ons af kunnen spoelen bij de zee. En voor de rest hebben we lekker ook een flink stuk "off the road" gereden. Toen we terug in het hotel kwamen hebben we even lekker zitten nagenieten op het balkon en zijn daarna rustig aan ons klaar gaan maken voor het eten. Toen hebben we nog even een bakkie en een borreltje gedaan op het terras en zijn rond half twaalf naar de kamer gegaan. In Spakenburg gaan nu de eerste koek en visboeren alweer op pad en wij gaan zo slapen (het blijft toch een rare gewaarwording dat 6 uur tijdverschil).

22-06-2011

Vanmorgen na het ontbijt naar het zwembad gegaan. Een dagje relaxen vandaag. We liggen vlakbij de plek van het entertainmentteam, dus wel een bak herrie om je oren...Rond half twee wordt het behoorlijk bewolkt, er valt zelfs een buitje. Maar we blijven op ons zonnebedje tot een uur of half vijf. We hebben gereserveerd voor restaurant 'Krystel'. Nadat we om acht uur even wat gedronken hebben, gaan we om negen uur eten. Het is eten 'op chique'. Leuk voor de afwisseling. Na het eten nog wat drinken en rond twaalf uur een tukkie doen.

23-06-2011

We hadden weer ontbijt van de roomservice besteld. Rond kwart over negen kwamen ze het brengen. Relaxed hoor. We liggen rond kwart voor elf bij het zwembad, een prima plekje nu. Het is weer een heerlijk zonnige dag. Beetje lezen, muziek luisteren, in de zee zwemmen. We reserveren voor morgen een catamarantripje met snorkelen en zonsondergang bekijken. Rond vijf uur naar het balkon. We eten bij 'Don Nicolas' het buffetrestaurant. Daarna het centrum in van Palm Beach, waarna we bij de buitenbar een tafeltje nemen en nog ff zitten kletsen en Hannah speelt nog ff 'Patience' op de iPad. Daarna rond kwart voor twaalf naar de kamer.

24-06-2011

We hebben weer roomservice ontbijt. Om half negen staan ze voor de deur. Maar we zijn dan nog aan het ontwaken, doen het rustig aan eerst een bakkie. We stappen rond half elf in de taxi en gaan naar Oranjestad. Beetje de stad verkennen te voet. Rond twee uur laten we ons naar Palm Beach Plaza brengen en shoppen daar nog wat rond. Om half vier gaan we richting strand, voor het catamaranzeilen. We varen richting de California Lighthouse en gaan daar voor anker. We gaan zwemmen en snorkelen. Best leuk, maar die zwemvliezen, dat is niks. Dus zonder vliezen snorkelen. Daarna zeilen we nog twee uurtjes en komen rond half acht weer bij het hotel. We relaxen nog wat en gaan om half tien eten. Daarna nog ff een borreltje bij de bar. Nog ff op het balkon zitten. Rond kwart voor een slapen.

25-06-2011

Roomserviceontbijt om negen uur. Maar nog geen trek. We staan wel op. Ik ga een huurauto regelen, want we willen vandaag met een Jeep op pad. Dit lukt na enige tijd.... Om half elf eten we het ontbijt op en om half twaalf gaan we met de huurauto weg. Het open dakje is geen succes, dit werkt niet. Volgens de verhuurder kon het half open, maar dat waait alle kanten op. Dus dicht maar weer. We gaan richting Palm Island, althans, we bekijken het op afstand... We gaan daarna naar het National park. Dat is een behoorlijke offroad ervaring. Gelukkig een Jeep, met 4WD. We komen op plekken waar je anders nooit komt. We keren rond vijf uur terug en gaan ff afkoelen in zee. Dan ontzoutten in het zwembad ;-) en weer richting balkon. We gaan 's avonds eten bij het Japanse restaurant.

Zondag 26-06-2011

Vanochtend na het ontbijt naar de kerk. Dezelfde kerk als vorige week, daarna met de Jeep weer naar het hotel, oftewel plonzen! Rond half twee willen we de Jeep terugbrengen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Bij de post in het Occidental hotel zit geen keeltsie. Na een kwartier maar eens bellen. Degene aan de andere kant is verbaasd dat er niemand zit. Na een minuut of tien komt er eindelijk iemand en kunnen we de sleutels inleveren. Hèhè, eindelijk weer plonzen ;-) We eten bij het buffetrestaurant.

Maandag 27-06-2011

Vandaag na het roomservice ontbijt hebben we een bak-en-braad dag ingesteld. Lekker bij het zwembad, zon, zee, strand... We gaan 's avonds eten bij Milano, een van de vijf restaurants op het resort.

Dinsdag 28-06-2011

Na het ontbijt op de kamer gaan we richting Oranjestad. We gaan vandaag met de submarine mee! Een once in à lifetime expirience. Zo gaaf om op 50 meter diepte in de Caribische zee te zijn. We zijn zo'n 45 minuten onder water, maar de tranfer per boot duurt ook een kwartier, dan nog instappen. Al met al een paar uur weg. Als we weer bij het hotel zijn eten we wat. We krijgen er ook een tropisch buitje bij. Na 10 minuten is de lucht weer helemaal blauw (bizar hoe snel dat gaat). Om drie uur zijn we weer bij het zwembad en gaan nog even plonzen. De laatste hele dag... We gaan 's avonds om half zeven al eten bij Krystel. daarna nog even het centrum van Palm Beach in. Wij kijken nog even bij het liquid firework spektakel. Een show met fonteinen en licht op muziek. Erg mooi. We drinken nog wat bij Barry's bar op het resort en doen daarna een champagne op de kamer... Voor de foto ;-)

Woensdag 29-6-2011

Vandaag vertrekdag... We ruimen de boel op, pakken de koffers, ontbijten op de kamer. Dan om kwart voor twaalf met de taxi naar het vliegveld. We moeten even wachten voordat de balie open gaat met zijn wel de eerste in de rij. Onze vlucht gaat een uur later, maar ja, dat is niet anders. Na 20 minuten vliegen landen we op Curacao. We moeten het vliegtuig verlaten, omdat dit schoongemaakt moet worden. Als snel blijkt dat er een wc stuk is en de vlucht pas twee uur later weer vertrekt. Uiteindelijk gaan we om vijf over half acht weg. We vliegen in zo'n negen uur naar Amsterdam. Het is in Nederland zes uur vroeger, dus komen we rond kwart voor elf het vliegtuig uitlopen. Het is best zonnig, wel fris. Na heel wat controles en checks, kunnen we om twaalf uur in de auto stappen. M'n pa staat klaar om ons naar huis te brengen. We komen rond een uur in Spakenburg aan en zijn dus; weer thuis....

Het was een geweldige vakantie!