Onze Huwelijksreis naar Playa Del Carmen

Onze Huwelijksreis naar Playa Del Carmen

Op 26 juli mocht ik trouwen met mijn lieve vriendin Hannah. De kerkelijke inzegening vond plaats op 1 juli. De dag daarna gingen we op huwelijksreis naar Playa Del Carmen in Mexico.

Maandag 2 juli

We staan 's ochtends rond 6 uur op. Even een lekker douche doen, laatste spulletjes verzamelen en om 7 uur staat taxi Steven Prop voor de deur. We vertrekken naar schiphol voor onze huwelijksreis naar Playa Del Carmen in Mexico! We komen rond 8 uur schiphol binnenlopen, maar kunnen pas om half 9 inchecken. Daarna even een bakkie, wat winkelen, nog een bakkie en om half twaalf gaan we "on air". We komen rond 22.00 uur Nederlandse tijd aan op Cuba, waar we een tussenlanding maken. Omdat we wat vroeg zijn moeten we even het vliegtuig uit. Maar we vertrekken op schema verder naar Cancun. We landen op tijd en gaan met de bus richting Playa. We komen rond acht uur (plaatselijke tijd) aan op het resort. We krijgen bij de receptie een drankje aangeboden en worden gefeliciteerd met ons huwelijk. We krijgen een kamer-upgrade omdat het onze honeymoon is. Dit is eigenlijk alleen een wat groter balkon, maar toch leuk. Op de kamer aangekomen is het wat mij betreft tijd voor een biertje! We bestellen eten bij de roomservice en pakken de koffers uit. Aangezien het qua Nederlandse tijd inmiddels bijna 5 uur in de morgen is gaan we gebroken naar bed.

Vakantieblog Aruba

Vakantieblog Aruba

Samen met mijn vriendin Hannah op reis naar de Carribbean! Lekker weg in 'eigen land'.

15-06-2011

Vanochtend om zes uur zijn we opgehaald door Hannah's vader. We vertrokken om kwart over zes richting Schiphol. Om precies zeven uur lopen we de luchthaven op en kunnen we nagenoeg meteen inchecken. Door een defect van de automatische inloop (de slurf) vertrekken we anderhalf uur later dan gepland. We moeten dan ook via een trap instappen. De vlucht duurt iets meer dan tien uur, we landen omstreeks half tien Nederlandse tijd op luchthaven Queen Beatrix op Aruba. Het is hier dan half vier. We wachten een kwartiertje op de koffers. Daarna gaan we met de bus mee en komen rond half vijf aan bij het Riu Palace. We krijgen kamer 420 toegewezen, met een mooi uitzicht over de zee. Even wat drinken op het balkon en de koffers uitpakken... Het is hier zo'n 34 graden en zonnig. Wel aardig wat wind. We gaan om half zeven eten en merken dat we behoorlijk brak zijn allebei... Om negen uur gaan we lekker slapen!

Vakantieblog Puerto Vallarta

Vakantieblog Puerto Vallarta

Met mijn neef en goede vriend Lando een paar weken naar Puerto Vallarta, Mexico.

Dag 1.

Gisteravond aangekomen zo rond 23.45 uur, perfecte vluchten gehad, wel erg veel controle en uitzoeken hoe wij onze aansluiting moesten vinden. Dit mocht de pret niet drukken. Na het uitruimen van de koffers maar even de minibar geplunderd. Biertje op het balkon. Qua tijd zijn we behoorlijk in de war. We dronken er een paar om half één lokale tijd, in Nederland was het half zeven… We zijn ongeveer al een etmaal wakker. Op een tukkie in het vliegtuig na dan. 

Christelijk geloof voor welwillende sceptici

Christelijk geloof voor welwillende sceptici

n m'n vakantieblog heb ik geroepen dat ik een blog zou gaan schrijven over het boek van Tim Keller, welke ik in Italië heb gelezen. 

Ik ben dat nog steeds van plan ;-)

Maar in de afgelopen weken was ik best wel druk. Op de zaak zijn we op 1 oktober overgestapt op nieuwe kassasystemen en winkelautomatisering. En dat ging niet zonder slag of stoot. Pas vandaag heb ik m'n opgelopen achterstand in m'n administratie enigzins ingehaald. Ik hoop a.s. maandag weer helemaal bij te zijn. De tijd die ik overhield (dat moet, je kunt niet 24 uur per dag werken) heb ik vooral met andere dingen ingevuld i.p.v. hyves en twitter. 

Vakantieblog Peschiera Del Garda

Vakantieblog Peschiera Del Garda

Mijn goede vrienden Lubertus en Mareille gingen met hun zwager en (schoon)zus naar een camping in Peschiera Del Garda. Ik besloot een hotel vlak in de buurt te boeken...

Maandag 17 augustus. 

Vandaag jarig, 33 alweer. Anders gezegd, al weer 13 jaar 20 ;-) Maar vandaag is meer m’n vertrekdag, dat zit meer in m’n gedachten dan m’n verjaardag. Om half 11 komt pa me ophalen om te vertrekken naar Eindhoven Airport. We komen daar rond 12 uur aan, eten een hapje en pa vertrekt weer huiswaarts. Rond 13.30 uur bagage afgeven en op naar de gate. Om half 3 gaan we de lucht in. Het is maar 1 uur en een kwartier vliegen, m’n kortste vlucht ooit. 
De timing is perfect, om 16 uur komen Lubertus en Frank me tegemoet lopen bij het vliegveld van Milaan (Bergamo). Zij verblijven dan al een dag in Peschiera, op Camping Del Garda. 

Goodbye?

Goodbye?

Afgelopen woensdagmiddag begon ik me niet zo lekker te voelen en nam een paar paracetamolletjes. Ik besloot om ’s avonds niet zo laat naar bed te gaan. Om een uur of acht een filmpje kijken en dan om 10 uur slapen. (Ja, dat is voor mij vrij vroeg…) 

Ik had op m’n harddisk nog een film staan die ik in december had opgenomen, maar nog steeds niet had gezien. “Goodbye Bafana” zo heette de film. 

And God created Darwin...

And God created Darwin...

Het is Darwin-jaar. Het was de bedoeling dat Christelijk Nederland van zich zou laten horen tijdens dit herdenkingsjaar. In de zin van; een positief Christelijk tegenwicht bieden aan de toevals-evolutie theorie. Maar het ging mis. 

De kerk brengt je er niet…

De kerk brengt je er niet…

Het is Zondagochtend, rond half twaalf. Jack wordt net wakker van het lawaai van beneden. “Nee hè, weer zo’n after-kerk-party, moet dat nou hier, kan dat niet bij iemand anders…” Jack ligt nog wat na te denken over hoe gezellig het gisteravond was. Dan hoort hij dat ze het beneden over de kerk hebben. “Dat zal wel weer zo’n verschrikkelijke discussie worden over of je nu beter Vrijgemaakt of Hervormd kan zijn. Straks is het weer schreeuwen en mekkeren tegen elkaar. Blij dat ik niet meer naar de kerk ga…. Dat gezeik.”

Christen in kerk en kroeg

Christen in kerk en kroeg

De afgelopen maanden is er al heel wat gesproken en geschreven over uitgaan en veiligheid in de uitgaansgelegenheden. Op zich een goede zaak na wat er zich in Volendam heeft afgespeeld. De veiligheid van de bezoekers moet natuurlijk hoog in het vaandel staan.

Dan is er ook zoiets als Christelijke veiligheid. Nog belangrijker dan ‘gewone’ veiligheid. Veel mensen zeggen kort door de bocht: “In die hokken in de hoek, daar hoor je niet” en gaan dan verder ook geen discussie aan. Beter is die discussie wel aan te gaan en te praten over die Christelijke veiligheid. Is die aanwezig in een café? Ook op die 25-jarige bruiloft? Of die verjaardag? Of afgelopen zaterdag in de kantine na de voetbalwedstrijd?